5+1 πράγματα που έχουν αλλάξει στο νέο VOLVO FH 16 (video)

1. Η τολμηρή εξωτερική σχεδίαση αντικατοπτρίζει τις έξυπνες τεχνολογίες του

Το εξωτερικό του νέου φορτηγού χαρακτηρίζεται από προβολείς σχήματος V, οι οποίοι διαθέτουν λεπτομέρειες που θυμίζουν κρύσταλλο, παραπέμποντας στην έξυπνη τεχνολογία στην οποία βασίζονται τα φορτηγά. Η ισχυρή προσωπικότητα και η κληρονομιά του εμβληματικού Volvo FH16 ενισχύεται από το νέο σχεδιασμό της μάσκας, ενώ οι προβολείς έχουν μετατοπιστεί ελαφρά προς τα έξω προκειμένου να δώσουν στο όχημα τόσο βελτιωμένη αεροδυναμική όσο και ισχυρό παράστημα.

 

2. Ένα ανανεωμένο και ανθρωποκεντρικό περιβάλλον οδήγησης

Το εσωτερικό του νέου Volvo FH16 έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους οδηγούς και έχει ανανεωθεί με νέα χρώματα και στοιχεία διακόσμου που έχουν τόσο την εμφάνιση όσο και την αίσθηση της ποιότητας και της αποκλειστικότητας. Το αναβαθμισμένο ταμπλό περιλαμβάνει πρακτικούς νέους αποθηκευτικούς χώρους και πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων υψηλής ανάλυσης 12 ιντσών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προβολών οθόνης, ανάλογα με τις περιστάσεις οδήγησης και τις πληροφορίες που επιθυμεί να εμφανίζονται.

 

Η καμπίνα μπορεί να εφοδιαστεί με πλευρική οθόνη 9 ιντσών που παρέχει δυνατότητες Infotainment, υποβοήθησης πλοήγησης, μεταφορικών πληροφοριών και παρακολούθησης εικόνας από τις κάμερες. Η οθόνη είναι εύκολα προσβάσιμη από τη θέση του οδηγού. Ο χειρισμός των δυνατοτήτων αυτών μπορεί να γίνεται με διάφορους τρόπους: με κουμπιά στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή απευθείας μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων. Τόσο η οθόνη οργάνων όσο και η πλευρική οθόνη μπορούν να ρυθμιστούν σε πολλές γλώσσες. Στα νέα φορτηγά, το I-Shift έχει επανασχεδιαστεί και διαθέτει χαρακτηριστικά ανώτερης κατηγορίας και περιλαμβάνει λυχνίες επιλογής ταχυτήτων και νέες λειτουργίες οδήγησης για βέλτιστη απόδοση.

 

3. Βελτιωμένη ευελιξία και παραγωγικότητα Η αυξημένη ικανότητα φόρτωσης του εμπρόσθιου άξονα και οι εμπρόσθιοι και πίσω άξονες του διαφορικού με αυξημένες γωνίες στροφής, ενισχύουν τόσο την ευελιξία όσο και την παραγωγικότητα του νέου Volvo FH16. Μια νέα διάταξη αξόνων με ικανότητα φόρτωσης 38 τόνων διατίθεται επίσης για ιδιαίτερα απαιτητικές μεταφορές.

 

4. Προβολείς με προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός Το νέο Volvo FH16 διαθέτει προβολείς με προσαρμοζόμενη υψηλή δέσμη φωτός που παρέχουν αυξημένη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, απενεργοποιώντας αυτόματα επιλεγμένα τμήματα των LED της υψηλής δέσμης φωτός όταν το όχημα πλησιάζει σε αντιθέτως κινούμενα οχήματα ή σε προπορευόμενο όχημα. Η υψηλή δέσμη φωτός προσαρμόζεται όταν η κάμερα και το ραντάρ εντοπίσουν άλλα οχήματα ή όταν η κάμερα ανιχνεύσει αλλαγές στην ποσότητα του φωτός γύρω από το φορτηγό. Η ασφάλεια βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με το Downhill Cruise Control, το οποίο ορίζει μια μέγιστη ταχύτητα για να αποτρέψει την άσκοπη επιτάχυνση κατά την κίνηση στην κατηφόρα, και τον ενεργό αυτόματο πιλότο που πλέον λειτουργεί σε όλες τις ταχύτητες, ακόμα και στα μηδέν χλμ/ώρα.  

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το Σύστημα προειδοποίησης μετωπικής πρόσκρουσης με φρένο έκτακτης ανάγκης και το Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, προσφέρεται τώρα ως στάνταρ εξοπλισμός στο νέο φορτηγό. Το Volvo Dynamic Steering με τα συστήματα ασφαλείας Υποβοήθησης λωρίδας και Υποβοήθησης ευστάθειας, είναι επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός. Το νέο Volvo FH16 διαθέτει επίσης σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης του οποίου οι ενδείξεις εμφανίζονται στην οθόνη οργάνων. Το σύστημα ανιχνεύει ενδείξεις όπως απαγορευτικά προσπεράσματος, ενδείξεις είδους οδού και όρια ταχύτητας. Η ορατότητα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προσθήκη κάμερας στην πλευρά του συνοδηγού, η οποία παρέχει μια συμπληρωματική εικόνα της πλευράς του φορτηγού στην πλευρική οθόνης. 

 

6. Ο τέλειος συνδυασμός για απαιτητικές εργασίες

Συνδυάζοντας έναν ισχυρό κινητήρα 16 λίτρων με έως και 750 ίππους, με βελτιωμένη ευελιξία, την τελευταία τεχνολογία ασφάλειας και καλύτερη υποστήριξη των οδηγών, το νέο Volvo FH16 προσφέρει εξαιρετική παραγωγικότητα για τις πλέον απαιτητικές μεταφορικές εργασίες.

 

Το νέο συμβόλαιο συντήρησης συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας των πελατών

 

Η ταχεία ανάπτυξη των συνδεδεμένων υπηρεσιών παρέχει στις μεταφορικές εταιρείες πρωτόγνωρους τρόπους για την αύξηση του χρόνου διαθεσιμότητας και τη βελτιστοποίηση της χρήσης των οχημάτων.Η Volvo Trucks παρουσιάζει την Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo που προσφέρει την ίδια κάλυψη με το Χρυσό συμβόλαιο συντήρησης Volvo, με το ίδιο προβλέψιμο κόστος, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Το μηνιαίο κόστος είναι κυμαινόμενο, χάρη σε ένα εύρος ευελιξίας 40% για τα εκτιμώμενα ετήσια διανυόμενα χιλιόμετρα. Με τον τρόπο αυτό οι μεταφορείς διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής των δραστηριοτήτων τους σε εποχιακές αλλαγές και σε διακυμάνσεις της ζήτησης.

 

Στοιχεία για το νέο Volvo FH16

 • Καμπίνες: Χαμηλή καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα με κρεβάτι, Globetrotter, Globetrotter XL και Globetrotter XXL. Πακέτα εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού για ξεχωριστό σχεδιασμό.  • Κινητήρες: Οι πετρελαιοκινητήρες διατίθενται με διαφορετικές αντιρρυπαντικές προδιαγραφές. Ο D16K με προδιαγραφές Euro 6 Step D διατίθεται με 550 ίππους / 2800 Nm, 650 ίππους / 3150 Nm και 750 ίππους / 3550 Nm.  • Σύστημα αλλαγών ταχυτήτων: I-Shift με πακέτα λογισμικού για διαφορετικούς τομείς εφαρμογής.

Φωτογραφίες

VOLVO1
VOLVO2
VOLVO3
VOLVO4
VOLVO5

VIDEO

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ