Πόσο κοστίζουν σήμερα οι άδειες ταξί;

Είναι η πιο υπερτιμημένη άδεια στον χώρο των μεταφορών. Κοστίζει σχεδόν όσο ένα δυάρι. Και σας είμαστε στην …ουρά της κρίσης. Σήμερα, οι άδειες ταξί αποτελούν – ακόμη και τώρα – ένα όνειρο για τον μέσο εργαζόμενο, που βλέπει το ταξί, ως μια ευκαιρία για άμεσο μεροκάματο.

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της αγοράς οι άδειες ταξί κοστίζουν 70.000 ευρώ στην Αθήνα και περί τα 80.000 ευρώ στη Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο τζίρος των ιδιοκτητών – οδηγών ταξί έχει μειωθεί έως και 60-70% σε σχέση με πριν την κρίση.

Πάντως, υπάρχει και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα: η πληθώρα των ταξί, που έχει δημιουργήσει …περισσευούμενο στόλο, ο οποίος «κάθεται» στις περισσότερες μάντρες, με τους ιδιοκτήτες αυτών, να τα επι – νοικιάζουν σε όσους ενδιαφέρον. Σήμερα, στην Ε.Ε. ο αριθμός των ΤΑΞΙ κυμαίνεται από 1,3 έως 2 ανά 1.000 κατοίκους. Ο δείκτης που επιλέχθηκε για την Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (2,5 ΤΑΞΙ ανά 1.000 κατοίκους για την Αθήνα, 2 ΤΑΞΙ ανά 1.000 κατοίκους για την υπόλοιπη Ελλάδα). Η Ελλάδα βρίσκεται σαφώς πιο πάνω από άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι αφορά στον αριθμό των ταξί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ