Opel Zafira-e Life: Εισαγωγή στην ηλεκτροκίνηση

Η Opel συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμα της με τη νέα πλήρως ηλεκτρική, κορυφαία έκδοση του Zafira Life, σημείο αναφοράς στα επιβατικά οχήματα πολλαπλών θέσεων. Απολαυστικό στην οδήγηση, με εννέα καθίσματα και διαθέσιμο σε τρία μήκη, το νέο Zafira-e Life συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του αντίστοιχου μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με την  αθόρυβη οδήγηση και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων – όλο και πιο επιτακτική ανάγκη στην εποχή μας. Επιπλέον, οι περισσότερες εκδόσεις του Zafira-e Life έχουν ύψος μικρότερο των 1,90m επομένως έχουν πρόσβαση σε στάνταρ υπόγεια γκαράζ – πολύ σημαντικό για μικρά λεωφορεία ξενοδοχείων. Έχοντας δυνατότητα σύνδεσης κοτσαδόρου, το Zafira-e Life μπορεί να ρυμουλκεί τρέιλερ έως 1.000kg.

Με ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη ροπή 260Nm από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το  Zafira‑e Life προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις από τα περισσότερα, ηλεκτρικά πολυχρηστικά οχήματα (MPV). Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέγιστη ταχύτητα των 130 km/h το καθιστά κατάλληλο για χρήση στον αυτοκινητόδρομο διατηρώντας παράλληλα την ηλεκτρική αυτονομία.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μεγέθη προηγμένης μπαταρίας ιόντων λιθίου, ανάλογα με τις ανάγκες τους: με 75kWh3 και κορυφαία αυτονομία έως 330 km (ιδανικό για μεγάλες οικογένειες την περίοδο των διακοπών) ή με 50kWh και αυτονομία έως 230km, και στις δύο περιπτώσεις στο κύκλο WLTP.

Οι μπαταρίες αποτελούνται από 18 και 27 μονάδες αντίστοιχα. Η συμπαγής τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το χώρο φόρτωσης δεν επηρεάζει τη χωρητικότητα, ενώ χαμηλώνει το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει τη σταθερότητα του οχήματος στις στροφές και στους ανέμους, κάνοντας ταυτόχρονα το ταξίδι πιο απολαυστικό.

OpelConnect e-services, πολυάριθμες επιλογές φόρτισης: ευκολία ηλεκτροκίνησης

Η φόρτιση του Zafira-e Life είναι εύκολη όσο και η χρήση του. Μέσω επιτοίχιου φορτιστή, ταχείας φόρτισης ή ακόμα και ενός καλωδίου φόρτισης από οικιακή ηλεκτρική πρίζα,  εάν χρειαστεί, το Zafira-e Life έχει την υποδομή για ποικίλες λύσεις φόρτισης. Η γκάμα καλωδίων και επιτοίχιων φορτιστών ποικίλει, ανάλογα με την υποδομή ενέργειας κάθε χώρας, διασφαλίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες του Zafira-e Life μπορούν να φορτίσουν σχεδόν οπουδήποτε.

Χρησιμοποιώντας φορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100kW, η μπαταρία 50kWh χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να φτάσει στο 80% της χωρητικότητάς της (περίπου 45 λεπτά για τη μπαταρία 75kWh). Η Opel προσφέρει ενσωματωμένους φορτιστές που διασφαλίζουν ελάχιστο χρόνο σύνδεσης των οχημάτων με την παροχή ενέργειας και μέγιστη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία (καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών/160.000km). Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή της, το Zafira-e Life διαθέτει είτε τριφασικό 11kW είτε μονοφασικό 7.4kW ενσωματωμένο φορτιστή, στο στάνταρ εξοπλισμό του.

Για ακόμα πιο εύκολη χρήση, οι υπηρεσίες “OpelConnect”,  “myOpel” app και “Free2Move Services” – το σήμα κατατεθέν των υπηρεσιών μετακίνησης του Ομίλου PSA – προσφέρουν ειδικές λύσεις για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα Opel, μεταξύ των οποίων και  το Zafira-e Life. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες γίνεται μέσω εφαρμογών.

Η λειτουργία “Charge My Car” της εφαρμογής “Free2Move Services” παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 160.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και ενσωματώνει και την πληρωμή. Για να διευκολύνει τους πελάτες να επιλέγουν το κατάλληλο σημείο φόρτισης, η εφαρμογή “Free2Move Services” κάνει μία προεπιλογή με κριτήριο την απόσταση από το σημείο φόρτισης, την ταχύτητα φόρτισης και την τρέχουσα τιμή φόρτισης των πιθανών επιλογών δημόσιας φόρτισης.

Με τις λειτουργίες απομακρυσμένου ελέγχου (e-remote) “OpelConnect”, οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να ελέγχουν την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή να προγραμματίζουν το σύστημα κλιματισμού (A/C) και τις ώρες φόρτισης. Επιπλέον, η γκάμα “OpelConnect” περιλαμβάνει από κλήσεις έκτακτης ανάγκης eCall και οδικής βοήθειας, μέχρι πολυάριθμες ακόμα υπηρεσίες όπως η κατάσταση του οχήματος και άλλες πληροφορίες. Η υπηρεσία LIVE Navigation4 παρέχει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.

Ετικέτες

Opel Zafira-e Life

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ