Volvo FMX: To ισχυρότερο εργοταξιακό φορτηγό της!

Η Volvo Trucks παρουσίασε το νέο Volvo FMX με μια εξ ολοκλήρου νέα καμπίνα, αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Με αυξημένα φορτία εμπρόσθιου άξονα μέχρι 20 τόνους και διάταξη αξόνων με ικανότητα φόρτωσης 38 τόνων, το νέο Volvo FMX είναι κατασκευασμένο για τις πιο δύσκολες συνθήκες και τις πιο απαιτητικές μεταφορικές εργασίες.

 

 Εντελώς νέα καμπίνα, με ανθεκτικό εξωτερικό

 Το νέο Volvo FMX είναι χτισμένο επάνω σε μια εντελώς νέα καμπίνα, βασισμένη στη μακρά και επιτυχημένη εμπειρία που έχει η Volvo στα στιβαρά και λειτουργικά εργοταξιακά φορτηγά. 

 Περισσότερη προσοχή στον οδηγό

 Το νέο Volvo FMX διαθέτει αυξημένο χώρο στην καμπίνα ημέρας και αποθηκευτικό χώρο έως και 800 λίτρα. Επιπλέον, η ορατότητα για τον οδηγό είναι καλύτερη χάρη στη χαμηλότερη γραμμή θυρών και τους νέους καθρέφτες οπισθοπορείας. Η ορατότητα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την προσθήκη κάμερας στην πλευρά του συνοδηγού, η οποία παρέχει μια συμπληρωματική θέα της πλευράς του φορτηγού.  Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από νέο ταμπλό με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, νέα χρώματα και ένα σύγχρονο πίνακα οργάνων. Περιλαμβάνει μια δυναμική οθόνη οργάνων 12 ιντσών υψηλής ανάλυσης, με φιλικό περιβάλλον χρήσης που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει αμέσως τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν και να επιλέγει ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές προβολές οθόνης, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Η οθόνη οργάνων είναι έτοιμη για μελλοντικές ενημερώσεις και συνδεδεμένες υπηρεσίες.Μια προαιρετική πλευρική οθόνη 9 ιντσών παρέχει Infotainment, υποστήριξη πλοήγησης, πληροφορίες μεταφορών και παρακολούθηση καμερών. Η οθόνη, τοποθετημένη σε ευπρόσιτο σημείο, προσφέρει στον οδηγό μεγάλη ευελιξία στη χρήση της: με κουμπιά στο τιμόνι, μέσω φωνητικού ελέγχου ή απευθείας μέσω της οθόνης αφής και του πίνακα οργάνων.  Τόσο η οθόνη οργάνων όσο και η πλευρική οθόνη μπορούν να ρυθμιστούν σε πολλές γλώσσες.  Το καινούργιο FMX είναι επίσης εξοπλισμένο με νέο πίνακα ελέγχου πρόσφυσης που βοηθά τον οδηγό να αντιμετωπίζει εύκολα και γρήγορα δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Ο οδηγός μπορεί να αποκτήσει περισσότερη πρόσφυση με την εύκολη εμπλοκή των μπλοκέ διαφορικών, γυρίζοντας ένα διακόπτη και με την ταυτόχρονη προβολή των συνθηκών πρόσφυσης στην οθόνη οργάνων.  Η νέα δυνατότητα ρύθμισης του τιμονιού συμβάλλει στο να γίνει πιο εργονομική η θέση του οδηγού.

 

Χώρος διαβίωσης με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και μεγαλύτερη άνεση

Η νέα καμπίνα με κρεβάτι στο νέο Volvo FMX διαθέτει βελτιωμένες δυνατότητες αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου χώρου αποθήκευσης κάτω από το υπερυψωμένο κρεβάτι και ενός επάνω αποθηκευτικού χώρου με φωτιστικά LED στα διαχωριστικά της καμπίνας. Η άνεση της καμπίνας ενισχύεται περαιτέρω με τη βελτιωμένη μόνωση που σας προφυλάσσει από το κρύο, τη ζέστη και τον θόρυβο. Η μετακίνηση από το κάθισμα στο κρεβάτι είναι ευκολότερη από ποτέ, χάρη στο νέο, λεπτότερο και εργονομικό I-Shift.

  Το μέχρι 150 τόνων ΜΜΒ αυξάνει την παραγωγικότητα

 

Το νέο Volvo FMX διαθέτει τη βαρύτερη προσθήκη στην γκάμα πλαισίων της Volvo: μια διάταξη αξόνων με ικανότητα φόρτωσης 38 τόνων η οποία επιτρέπει Μέσο Μικτό Βάρος (ΜΜΒ) έως και 150 τόνους. Επιπλέον, η εμπρόσθια ανάρτηση αέρα έχει ανανεωθεί, επιτρέποντας φορτία εμπρόσθιου άξονα μέχρι 10 τόνους ή 20 τόνους για διπλούς εμπρόσθιους άξονες. Για φορτηγά με πίσω ή εμπρόσθιο άξονα του διαφορικού με στρέψη, οι γωνίες στροφής έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα καλύτερη ευελιξία και μειωμένη φθορά των ελαστικών. Όλες αυτές οι βελτιώσεις συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και της εξοικονόμησης κόστους για μεταφορικές εργασίες σε εργοτάξια.

  Δυνατότητες ασφαλείας που συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων

 

 Το νέο Volvo FMX διαθέτει ενεργό αυτόματο πιλότο ο οποίος τώρα λειτουργεί σε όλες τις ταχύτητες μέχρι και μηδέν χλμ/ώρα. Άλλα χαρακτηριστικά για τη βελτίωση της ασφάλειας στο Volvo FMX είναι το Downhill Cruise Control, που καθορίζει μέγιστη ταχύτητα για να αποτρέψει την ανεπιθύμητη επιτάχυνση σε κατηφόρες. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS), το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως το σύστημα προειδοποίησης μετωπικής πρόσκρουσης με φρένο έκτακτης ανάγκης και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, αποτελούν τώρα στάνταρ εξοπλισμό στο νέο φορτηγό. Το Volvo Dynamic Steering με τα συστήματα ασφαλείας υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και υποβοήθησης ευστάθειας, είναι επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός.

  Ένα νέο σύστημα αναγνώρισης πινακίδων σήμανσης αυξάνει την ασφάλεια στο Volvo FMX με την εμφάνιση στην οθόνη οργάνων πινακίδων σήμανσης όπως τα όρια ταχύτητας, περιορισμούς στο προσπέρασμα και τον τύπο του δρόμου.  Για ιδιαίτερα σκληροτράχηλες εφαρμογές όπως μεταλλεία, το Volvo FMX διαθέτει προαιρετική χαλύβδινη θυρίδα οροφής με χειρολαβή εξόδου κινδύνου, με την οποία αφαιρείται ολόκληρη η θυρίδα.

 

Ένα στιβαρό και ολοκληρωμένο σύνολο

Με το σχεδιασμό του στιβαρού νέου εργοταξιακού φορτηγού FMX που μπορεί να μεταφέρει περισσότερους τόνους και να ελίσσεται ευκολότερα, διατηρώντας τον οδηγό ασφαλή και άνετο, η Volvo Trucks συμβάλλει στην αύξηση τόσο της παραγωγικότητας όσο και της κερδοφορίας στον κατασκευαστικό κλάδο.

  Το νέο συμβόλαιο συντήρησης συμβάλλει στη βελτίωση της ρευστότητας των πελατών

 

 Η ταχεία ανάπτυξη των συνδεδεμένων υπηρεσιών παρέχει στις μεταφορικές εταιρείες πρωτόγνωρους τρόπους για την αύξηση του χρόνου διαθεσιμότητας και τη βελτιστοποίηση της χρήσης των οχημάτων.

  Η Volvo Trucks παρουσιάζει την Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo που προσφέρει την ίδια κάλυψη με το Χρυσό συμβόλαιο συντήρησης Volvo, με το ίδιο προβλέψιμο κόστος, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της επιχείρησης. Το μηνιαίο κόστος είναι κυμαινόμενο, χάρη σε ένα εύρος ευελιξίας 40% για τα εκτιμώμενα ετήσια διανυόμενα χιλιόμετρα. Με τον τρόπο αυτό οι μεταφορείς διαθέτουν μεγαλύτερη ευελιξία προσαρμογής των δραστηριοτήτων τους σε εποχιακές αλλαγές και σε διακυμάνσεις της ζήτησης.  "Πολλές εταιρείες μεταφορών χρειάζονται μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τα συμβόλαια συντήρησης. Τώρα έχουμε την τεχνολογία για να προσφέρουμε δυναμικές και συνδεδεμένες λύσεις όπως αυτή", λέει ο Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.  Η Έκδοση Flexi Χρυσού Συμβολαίου συντήρησης Volvo είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες αγορές και θα παρουσιαστεί σταδιακά σε νέες αγορές.

 

Στοιχεία για το νέο Volvo FMΧ

 

• Καμπίνες: Καμπίνα ημέρας, χαμηλή καμπίνα ημέρας, χαμηλή καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα με κρεβάτι, καμπίνα Globetrotter, καμπίνα μεταφοράς προσωπικού. Πακέτα εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού για ξεχωριστό σχεδιασμό.

 • Μια νέα δυνατότητα ρύθμισης του τιμονιού για πιο εργονομική θέση οδήγησης. • Κινητήρες: Οι κινητήρες ντίζελ διατίθενται με διαφορετικές αντιρρυπαντικές προδιαγραφές. • Σύστημα αλλαγών ταχυτήτων: I-Shift και I-Shift με υπεραργές ταχύτητες, με πακέτα λογισμικού για διαφορετικούς τομείς εφαρμογής. • Φώτα: Προβολείς αλογόνου ή LED.

Ετικέτες

Volvo FMX

Φωτογραφίες

T2020_0798
T2020_0826
T2020_0859
T2020_0860
T2020_0862

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ