ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΑΣ, TACHOEXPERTS: «Ο Έλληνας μεταφορέας γίνεται πιο συνεπής με την ενημέρωση του για την σωστή λειτουργία του ταχογράφου.»

Ο Κώστας Πατσάς ασχολείται με τους ταχογράφους, την επισκευή όλων των τύπων και ότι διέπει την τεχνολογία των ταχογράφων για περισσσότερο από 25 χρόνια. Είναι από τους πιο καταρτισμένους στον τομέα του, όντας με μια εταιρεία που ασχολείται εντατικά με την τεχνολογία αυτών, όλους τους τύπους συσκευών ταχογράφων , από τους μηχανικούς μέχρι τους σύγχρονους ψηφιακούς. Στο συνεργείο του, κατά διαστήματα πραγματοποιούνται σεμινάρια για τους ταχογράφους, για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, διακρίνοντας τα τελευταία χρόνια στροφή των τελευταίων να μάθουν για τον τρόπο της σωστής λειτουργίας, τα ωράρια κ.α.

Ο Κώστας Πατσάς μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες που σε κάθε περίπτωση φανερώνουν ότι, ο Έλληνας μεταφορέας γίνεται ταχύτατα πιο συνεπής με τη λειτουργία του ταχογράφου.

κ. Πατσά έχει αλλάξει κάτι σήμερα σε σχέση με το παρελθόν και τους ελέγχους με τους ταχογράφους;

Το θέμα με τις παραποιήσεις των ταχογράφων υπήρχε. Απλά, σήμερα, χάρη στην εκπαίδευση των τροχονόμων, μπορούν να εντοπίσουν εύκολα αν υπάρχει κάποια παράβαση. Για παράδειγμα, αν σε έναν έλεγχο ένα φορτηγό από την Βουλγαρία έως την Αθήνα έχει διανύσει μόλις 200 χλμ, τότε, είναι πασιφανές ότι αυτό δεν είναι λογικό και φανερώνει κάποια παράνομη παρέμβαση στον ταχογράφο. Σήμερα, το πιο θετικό που διακρίνω, είναι ότι οι έλεγχοι για τους ταχογράφους αφορούν τα αλλοδαπά και γενικά τα ξένα φορτηγά, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν. Οι εντατικοί έλεγχοι ξεκίνησαν από την αύξηση των τροχαίων, που φανέρωσαν και το πρόβλημα με παραποιημένων ταχογράφων. Οπότε, η τεχνική γνώση των ελέγχων έχουν συμβάλλει στον εντοπισμό των πειραγμένων ταχογράφων.

Βλέπετε διαφορά στους Έλληνες μεταφορείς όσον αφορά την συνέπεια τους γύρω από την λειτουργία των ταχογράφων;

Oι Έλληνες μεταφορείς θέλουν και επιθυμούν οι ταχογράφοι τους να είναι σύνομοι και να λειτουργούν με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής. Πλέον, οι ιδιοκτήτες μεταφορικών επιχειρήσεων επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τους οδηγούς γύρω από την λειτουργία του ψηφιακού ταχογράφου, κάτι που δεν το συναντούσαμε στο παρελθόν. Συνοπτικά, ο Έλληνας μεταφορέας γίνεται ολοένα και πιο συνεπής με την ενημέρωση του για την σωστή λειτουργία του ταχογράφου.

Κάνετε σεμινάρια για τη λειτουργία του ταχογράφου. Υπάρχει ενδιαφέρον;

Ναι, εμείς, με από πλευράς μας διοργανώνουμε αρκετά συχνά ειδικά σεμινάρια για τη λειτουργία του ταχογράφου, με απώτερο στόχο να εξηγήσουμε σε όλο περισσότερους οδηγούς φορτηγών τα πιο απλά πράγματα, που είναι η λειτουργία του ψηφιακού και όχι μόνο ταχογράφου, τα ωράρια. Όπως βλέπω ότι, έχει αλλάξει αρκετά, το ενδιαφέρον των μεταφορέων και ενδιαφέρονται για τη λειτουργία του ταχογράφου. Και αυτό δείχνει ότι κινούμαστε σε μια πιο θετική «τροχιά», μιας και ο ταχογράφος αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην σωστή οργάνωση ενός δρομολογίου σε ένα φορτηγό.

Ποια είναι τα πρόστιμα για την παραβίαση του ωραρίου;

Τα πρόστιμα για μια παράβαση ενός ωραρίου είναι σήμερα 220 ευρώ και 60 ευρώ για τον οδηγό. Σαφώς, αν υπάρχει μια πιο σοβαρή παράβαση τότε πολλαπλασιάζεται το αρχικό πρόστιμο. Για αυτό και βλέπουμε ότι, πλέον, οι αυτοκινητιστές είναι ποι συνεπείς με τον νόμο. Σαφώς, είναι δύσκολο να τηρηθούν τα ωράρια έτσι, όπως είναι σήμερα οργανωμένο το Logistics. Ούτε ο ιδιοκτήτης μεταφορικής θέλει να είναι παραβάτης, ούτε ο οδηγός. Αλλά, υπάρχει σήμερα, ένα άναρχο σύστημα με τις αποθήκες που δυσκολεύει τον μεταφορέα να ανταπεξέλθει πολλές φορές στην τήρηση ωραρίου, οπότε το θέμα είναι και πιο πολύπλοκο.

Θα μας ενημερώσετε και για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά την αγορά εξοπλισμού μεταφόρτωσης δεδομένων ταχογράφου;

Η «TACHO EXPERT ΠΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ε.Ε.» με πολυετή εμπειρία στο χώρο και συνεχή ενημέρωση γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στις νομοθεσίες που αφορούν τον ταχογράφο παρέχει υπηρεσίες και υλικό για την διαχείριση των ψηφιακών δεδομένων στη βάση κάθε επιχείρησης ή και με απομακρυσμένη τηλεφόρτωση των δεδομένων μέσω τηλεματικών συστημάτων. 

Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες έχουμε προβεί σε συνεργασία με την συμβουλευτική εταιρεία THE PARTNERS GROUP, οι σύμβουλοι της οποίας μπορούν να καθοδηγήσουν ώστε να εκμεταλλευτούν την πολύ συμφέρουσα επιδότηση που προσφέρει το πρόγραμμα "ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΣΠΑ" ώστε να προμηθευτείτε καινούριο και αμεταχείριστο εξοπλισμό.

Πιστεύουμε πως πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία που δίνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εκσυγχρονίσουν τον εξοπλισμό τους με χρηματοδότηση από 50% έως και 65 %!

INFO

Στο συνεργείο ταχογράφων TACHOEXPERTSKΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΑΣ θα βρείτε ολοκληρωμένες λύσεις , προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας για την αρτιότερη λειτουργία των οχημάτων.

Φωτογραφίες

DSC_0284

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ