Βουτιά στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε το λιμάνο του Πειραιά, το πρώτο επτάμηνο του 2022. Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει τα …δόντια του στην αγορά των κοντέινερ και το Shipping, καταγράφοντας μείωση 10% στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά το 7μηνο του 2022.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Cosco Shipping Ports, τον Ιούλιο του 2022 διακινήθηκαν από τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά 391.500 containers συνολικά, έναντι 445.000 τον Ιούλιο του 2021 Συνολικά, το επτάμηνο του 2022 διακινήθηκαν συνολικά 2,536 εκατ. containers, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021 είχαν διακινηθεί συνολικά 2,815 εκατ. containers (πτώση 9,9%).
Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και τα μέτρα για την πανδημία που ήταν σε ισχύ μέχρι και το καλοκαίρι σε πολλές περιφέρειες της Κίνας φαίνεται πως είναι οι κύριες αιτίες της μείωσης.













