ΚΤΕΛ Τρικάλων: Από το 1952 στους δρόμους

Το ΚΤΕΛ Τρικάλων είναι, ειδικά για όσους γεννήθηκαν σε κάποιο ορεινό ή ημιορεινό χωριό συνδεδεμένο με τις μετακινήσεις των παιδικών - μαθητικών μας χρόνων …..… για όλους σχεδόν τους Τρικαλινούς αποτέλεσε κάποτε το μόνο μέσο μετακίνησης για τον "έξω κόσμο", για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καρδίτσα.

Το 1952, σύμφωνα με τον τότε νόμο περί συγκοινωνιών, όλοι οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, ενώθηκαν σε κατά τόπους οργανισμούς και αποτέλεσαν την πρώτη μορφή οργανωμένης συγκοινωνίας ανά νομό, τα ΚΤΕΛ.Το ΚΤΕΛ Τρικάλων προήλθε από την ανανέωση 67 ιδιοκτητών, που έως τότε εκτελούσαν μεμονωμένες διαδρομές ο καθ’ ένας. Τα διάσπαρτα πολλά πρακτορεία ενώθηκαν σε ένα. Τα πρώτα λεωφορεία ήταν κυρίως  MERCEDES, FORD, JAIMS, LAILAND, OSTIN, BENTFORD, 24 και 32 θέσεων.   Το 1959 κατασκευάσθηκε ο Σταθμός Λεωφορείων στο κέντρο της πόλης. Με την προσθήκη λεωφορείων άγονων έως τότε γραμμών ο στόλος του έφτασε τα 103 υπεραστικά λεωφορεία.  

Πέρασε από τότε μισός αιώνας!

Το 2003 μετατράπηκε από Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Τρικάλων σε ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΚΤΕΛ Τρικάλων Ανώνυμη Μεταφορική, Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία.

Από το Δεκέμβριο του 2008 ο κεντρικός σταθμός του ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. στεγάζεται σε ένα σύγχρονο συγκρότημα στην Περιφερειακή οδό Λάρισας - Καρδίτσας στο δημοτικό διαμέρισμα Ριζαριό. Ο σταθμός αποτελεί τμήμα συνολικού συγκροτήματος 6.000 τ.μ., ιδιοκτησίας της ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε., που περιλαμβάνει επίσης, εμπορικό - ψυχαγωγικό κέντρο, ξενοδοχείο και συνεδριακό χώρο, parking Ι.Χ. αυτοκινήτων.Από τον κεντρικό σταθμό, συντονίζεται και εκτελείται η κίνηση όλων των δρομολογίων, αναχωρήσεις και αφίξεις. Το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται από το προσωπικό του σταθμού για την έκδοση εισιτηρίων, παροχή πληροφοριών, κρατήσεις θέσεων. 

Σήμερα

Η ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε. διαθέτει στόλο 103 υπεραστικών λεωφορείων, επίσης διαθέτει 5 τουριστικά λεωφορεία για τις ανάγκες του τουριστικού της γραφείου. Το 90% του στόλου αποτελείται από σύγχρονα υπερυψωμένα λεωφορεία με A\C. Ο στόλος συνεχώς ανανεώνεται με νέα λεωφορεία. Οι κυριότεροι τύποι λεωφορείων είναι: MERCEDES, MAN, NEOPLAN, SETRA, BOVA. 

Φωτογραφίες

TRIKALA1
TRIKALA2
TRIKALA3
TRIKALA4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ