Δυναμικό παρόν στην καθοριστική συνέλευση των Αυτοκινητιστών στην Χαλκίδα - Τι αποφάσισαν!

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νίκος Λιβανός 

Σε μια δυναμική συνέλευση, με πολλές και διαφορετικές απόψεις για την επίλυση των φλεγόντων θεμάτων που «καίνε» την Ελληνική Μεταφορά, το πιο σημαντικό ήταν η μεγάλη προσέλευση ιδιοκτητών Φορτηγών – Αυτοκινητιστών και κυρίως, η μεγάλη συμμετοχή σωματείων από όλη την Ελλάδα. Στην συνέλευση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ κ. Πέτρος Σκουλικίδης, πρόεδροι και μέλη σωματείων από την Ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα ( από την Κατερίνη, τις Σέρρες, την Ρόδο κ.α), που εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αυτοκινητιστές στην περιοχή τους. Επίσης, οι εκατοντάδες αυτοκινητιστές που παρακολουθούσαν την πολύωρη συνέλευση ενημερώθηκαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα για όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Τέθηκαν τα πιο επείγοντα και μεγάλα θέματα, τόσο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από την Βουλγαρία, τις αποφάσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους παράδρομους και το φορολογικό που έχει καταβαραθρώσει την μεγάλη οικογένεια των δεκάδων χιλιάδων αυτοκινηστών, κυρίως την περίοδο της κρίσης.

Από την δυναμική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα, αποφασίστηκαν τα εξής:

Όλα τα σωματεία ομόφωνα πλέον συμφώνησαν μετά από πολύωρη σύσκεψη να προβούν στην ίδρυση ενός ενιαίου Πανελλαδικού φορέα για τη καλύτερη εκπροσώπηση του κλάδου και τη καλύτερη επίλυση των προβλημάτων του, που έχουν μείνει «στάσιμα» για περισσότερο από δέκα χρόνια και δεύτερον να δωθεί παράταση στο θέμα των εκλογών για το ΣΧΕΜ για δύο μήνες, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος που θα συμβάλει στην ένταξη και άλλων σωματείων και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές όπως προβλέπουν οι νόμοι και οι θεσμοί. 

Άξιο αναφοράς και η πολύ καλή διοργάνωση από τους διοργανωτές, που συντόνισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σημειρινή συνέλευση.  

 

Φωτογραφίες

DSC_0256
DSC_0257
DSC_0264

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ