Πριν δύο ημέρες αποκαλύφθηκε, ότι η χώρα μας κατέθεσε τροπολογία, όπου τα μεταχειρισμένα, εισαγωγής θα πληρώνουν έως και 3.000 ευρώ, χαράτσι, το οποίο έχει …βαφτιστεί ως περιβαλλοντικό τέλος. Όμως, όπως φαίνεται, η χώρα μας, και μετά την σχετική προειδοποιητική επιστολή από την Κομισιόν, είναι πιθανόν να παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά την προσφυγή στην Επιτροπή του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΣΕΕΑΕ), σχετικά με την επιβολή διαφορετικών όρων στις πωλήσεις εγχώριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων.
Όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος, μάλιστα, μπορεί να παραλειφθεί το στάδιο της παραπομπής και να επιβληθεί απευθείας πρόστιμο στη χώρα μας, επειδή υπάρχει δεδικασμένο.
Για το ίδιο θέμα, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή ανέφερε τα εξής:
Θα γίνει μάλλον πράξη κι αυτό που θέλει ο κ. Σκυλακάκης, να μην έχουν οι φτωχοί αυτοκίνητο. Θα το πετύχετε μάλλον. Βάζοντας χαράτσια και κάνοντας ένα μεγάλο deal με εισαγωγείς αυτοκινήτων, οδηγείτε τους καταναλωτές προς τα ακριβά αυτοκίνητα και επιβάλλετε χαράτσι στη μεσαία και μικρή οικογένεια, διότι θέλετε να επιβαρύνετε όλο το κοινωνικό σύνολο και να μαζέψετε λεφτά, τα οποία θα πάνε μετά, πιθανά, για τη χρηματοδότηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που μπορούν να πάρουν όμως μόνο όσοι έχουν μεγάλο εισόδημα,
σημείωσε ο κ. Φάμελλος.